4.1.1 & 4.1.2 Schimb de experiență și bune practici în alte state membre care au gestionat un aflux de migranți pe teritoriul lor

✅ În cadrul proiectului „Îmbunătățirea Sistemului de azil și migrație în România” – MECANISMUL FINANCIAR NORVEGIAN 2014 – 2021, o delegație a Inspectoratului General pentru Imigrări, a participat la o vizită de studiu, atât în vederea realizării unui schimb de experiență, cât și pentru întărirea cooperării în domeniul afacerilor interne, la Malmö Suedia.

✅ Activitatea s-a desfășurat în perioada 27 – 29 februarie a.c., la sediul  Agenției Suedeze pentru Azil (SMA), precum și în centrul cu regim deschis Malmö.

✅ Activitatea a avut ca scop schimbul de informații cu privire la provocările și prioritățile din domeniul azilului și migrației. De asemenea, în cadrul activității au fost discutate subiecte cu privire la managementul situațiilor de criză, activitățile desfășurate în cadrul procedurilor de azil și relocare, precum și la politica de returnare și procedurile de repatriere.